Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2009 00:42 - Ензими и диабет
Автор: moutafova Категория: Технологии   
Прочетен: 1312 Коментари: 0 Гласове:
0



Основен производител на храносмилателни ензими в организма на човека е задстомашната жлеза (панкреас). Същата жлеза произвежда и инсулин. Ако ядем предимно готвена храна, панкреасът системно се претоварва, тъй като трябва да произвежда твърде много храносмилателни ензими. Това би могло да засегне способността му да синтезира инсулин и евентуално да доведе до диабет или да влоши вече възникналия диабет. От друга страна, когато се добавят ензими към храната, тя се усвоява по-добре и клетките на панкреаса получават по-богат приток на хранителни вещества. Това им помага да се обновяват и да произвеждат по-добре и повече хормони и ензими.

Добавянето на храносмилателни ензими към менюто и храненето с пресни, сурови храни намалява натоварването на панкреаса и той може да изработва повече инсулин. Така здравето на хората с диабет чувствително се подобрява.  Това не означава, че диабетът се лекува с ензими – става дума за облекчаване и отбременяване на панкреаса.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 262340
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930