Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2010 01:25 - ВАКСИНАЦИЯ
Автор: moutafova Категория: Политика   
Прочетен: 2670 Коментари: 1 Гласове:
0



Валентин ФЪРТУНОВ

Няма доказателства, че ваксинациите спасяват човечеството от болести, тъкмо обратното – ваксините разболяват, съсипват имунната система и дават ужасяващи странични ефекти.

Подобряването качеството на живота и обществената хигиена са ключът към истинското здраве, но фармацевтичната индустрия с масираните си, скъпо платени скрити рекламни кампании на „чудодейните” ваксини изправя родителите пред нерешима дилема, правейки бизнес от страха на майките.
Няколко малки истории и един медицински отчет се навързват в мрачен разказ за страховития свят на печалбите на фармацевтичната индустрия, лекарското безхаберие и живота на децата ни.

image

Реакция след ДТК ваксина!
Юни 22, 2009
На 15.06 тази година на сина ми 1,5 м бе направена ваксина ДТК-4 и ПМ-4. Няколко часа след това, детето вдигна 38,5 Т. Първия ден след ваксината беше унесен и през повечето време спеше. Обадих се на педиатъра, каза, че е нормално и че от температуро-понижаващите сваля кръвното и затова спи. На другият ден, точно 24 часа след ваксината, вдигна 40 градуса . Приеха го незабавно в болницата, вливаха глюкозно – солеви разтвори, Метилпреднизолон 20 мг, Ка – глюконат, вит.С, нурофен.
Час след високата температура, по горната част на лявото краче се появиха петехии, буквално за секунди, около 16 на брой. Имаше няколко по бузките и 2- 3 по гърба. Започна често да се уригва, при положение, че не беше ял.
А как плачеше….няма да го забравя , силен рев, в продължение на часове и през цялото време се държеше за главичката, блъскаше и не се успокояваше от нищо, като се има пред вид, че и нъче е много спокойно дете и никога не е ревал така, никога
върхът на езичето му се нацепи, имаше и кръв.
В епикризата пише диагноза: Други усложнения, свързани с лечебно инжектиране – ваксинация ДТК. От два дни почна да му тече нослето и да кашля доста странно ( лаеща кашлица). Педиатърът ни каза, че това е от ваксината, давам егиризин и виброцил за нослето.
Детето е вече по – спокойно, но не се храни добре и общо взето е раздразнителен, което никак не е характерно за него.

Подмяна на клиничната диагноза!
18.02.2009
(фрагмент от репортаж)

Малкият Енрико е на годинка. Детето заспива непробудно за повече от 30 часа на 5 януари. Майка му не успява да го събуди. Притеснена от състоянието на детето, тя отива при личния лекар. Препращат ги към ІІ градска болница, където правят кръвни изследвания и насочват Лилия и Енрико към Инфекциозна болница със съмнения за енцефалит или диабет. Завеждащият детското отделение д-р Атанас Мангъров приема момченцето. То се събужда едва когато го слагат на системи, но за кратко. Майката Лилия Николова споделя, че на детето не са правени никакви други изследвания. След като изписват детето от болница, майката не получава епикриза и няколко дни така и не разбира каква е била причината за състоянието на детето й. Според епикризата, дадена на майката, Енрико е страдал от вирусна чревна инфекция, но тя не разбира как на детето й може да бъде поставена такава диагноза, след като то не е имало видимите признаци на такава инфекция. На Енрико е поставена диагноза, която да го вкара в клинична пътека, а той е изписан клинично здрав, твърди д-р Мангъров. На 15 детето изпада в същото състояние. Майката се обажда на Бърза помощ и ги закарват в Педиатрията. Там правят изследвания на детето. А диагнозата е следната – касае се за късна реакция към ваксината ДТК. Днес Енрико вече е добре, но Лилия е решила да не оставя нещата така.

Смърт на бебе в Благоевград
24 май 2010
(фрагменти от репортажи)
Тези дни се разрази скандал със смъртта на едно бебе в Благоевград – анализирах цялата информация от медиите и ето какво се получи след отсяването на зърното от плявата:
“За смъртта на Боби обвинявам личната лекарка д-р Мариянова. На 10 май заведохме детето за имунизация. Сложи му две инжекции наведнъж. Тя каза, че детето е добре. А според нас то беше настинало, носът му течеше. Още на следващия ден му стана лошо, гърлото му се зачерви. Ние пак отидохме при докторката, а тя вика: Нищо му няма, я какъв е хубавец. Преслуша го със слушалки, изписа му сироп. На опаковката му пише, че е за деца над 2 годинки. А Боби е кърмаче”
“В нашата махала нямаше нито морбили, нито пневмонии. Допреди два месеца, когато дойде екип да имунизира децата. Тогава масово се разболяха и сега болницата е пълна с деца разболени от морбили и пневмонии…” – Димитрина Ризова, баба на починалото бебе.
Д-р Екатерина Чакалска, завеждащ детското отделение, каза, че след 6 май изведнъж отделението се е напълнило с деца.
Д-р Мариянова: Готова съм да ме разследват
“Готова съм да ме разследват. На 10 май в моя кабинет доведоха Боби за редовни имунизации. Детето беше абсолютно здраво. Сестрата му постави ваксина ДТК плюс полиомиелит. Няколко дни нямаше оплаквания. След това родителите го доведоха с лека кашлица и му изписах сироп АЦЦ.. Аз съм педиатър с 20 г. стаж и много добре знам кога се поставя ваксина. Затова не приемам да ми се казва, че не съм била внимателна.”
Детето беше абсолютно здраво, казва докторката и после взе, че умря…
И забележете сега, какво казва пък патоанатома след аутопсията:
Д-р Христов, началник на Патологоанатомично отделение на МБАЛ – Благоевград:
«Смъртта на Борислав Димитров е причинена от обменно заболяване, съвместно с пулмопатия. Установена е силно изразена мастна дистрофия на черния дроб. Има пълно заличаване на структурата на органа. Изследвани са тъкани от мозъка, белия и черния дроб и бъбреците на детето.» Извършеният анализ показал, че починалото бебе е имало също така отток на мозъка и увреждания на бъбреците и белия дроб. Според д-р Христов проблемите с черния дроб на тримесечното бебе не могат да се дължат на приема на лекарства през последните 10 дни от живота му. Медиците не изключват варианта малкият да е страдал от генетично увреждане, което да се е проявило с времето.
Виж ти, как абсолютно здравото, според личната му докторка, бебе, се оказа с всички болести на века… Важното е, че след този доклад на патоанатома всички доктори са напълно оправдани…

Развитие на темата:
вторник, 22 юни 2010
Благоевград
(използвани са и фрагменти от репортажи)

Бебе на 4 месеца бе прието по спешност в реанимация на болницата в Благоевград във вторник вечерта с тежка двустранна пневмония.
Божидар Павлов, който е от Добринище и е от ромски произход, е приет за лечение в детско отделение на болницата в неделя. Състоянието му се влошило е затова е преместен. Във вторник момченцето се обринало и лекарите установили, че е болно и от морбили. Големият проблем на хлапето обаче е заболяването на дихателните му пътища. Вследствие на тежката пневмония то получило усложнения и белият му дроб спрял да работи. Това наложи в сряда сутринта хирургът д-р Митко Димитров да му постави абокад в белия дроб, за да се освободи въздуха и органът да започне да работи.
Преди обяд в благоевградската болница пристигна е националният консултант д-р Ивайло Еленков от Инфекциозна болница-София. Той прегледа бебето и взе решение то да се транспортира в столицата. „Заради получилия се спонтанен пневмоторакс детето се нуждае от адекватна дихателна реанимация. Ще бъде поставено на апаратна вентилация в детско отделение на Трета градска болница в София. Морбилите са последният проблем на бебето“, заяви д-р Еленков. „Дано детето ни се оправи. Сега пристигнах от Добринище, където работя като автомонтьор. В началото на юни Божидар заболя, но не беше нещо страшно, изписаха го от болницата в Разлог“, каза бащата Росен Павлов, докато чакаше да качат в линейка детето му.
Разбира се, в нито една медия, никой не е задал най-съществения въпрос – било ли е поредното берящо душа бебе, имунизирано с ДТК в рамките на вече посочената в предния случай масирана кампания в района на Благоевград. Защо ли?

Колежа Корпус Кристи, Тексас
За да затворим този разказ ще добавя и една потресаваща статистика, публикувана в един от най-авторитетните медицински журнали в САЩ „Ню Ингланд джърнъл ов медсин”(виж факсимилето от публикацията).
В колежа Корпус Кристи, Тексас избухва епидемия от морбили. При направеното изследване се установява, че 99% от учениците са имунизирани с жива противоморбилна ваксина, според всички изисквания на имунизационния календар за горния курс ученици. Изследователския екип пише накрая утрепващото заключение:
„Ние заключаваме, че епидемия от морбили може да възникне в училища от горния курс дори когато 99% от учениците са имунизирани и над 95% от тях са развили антитела срещу морбили”.

image

Дотук ставаше дума само за прословутата ваксина ДТК и тази срещу морбили, но ситуацията е не по-различна и с по-голямата част от ваксините за други болести. С подобни истории, напълно автентични можем да изпишем дебели книги, важното е обаче, че те трудно стигат до хората, защото срещу това се изправят мрачните сили на Биг Фарма, както американците наричат фармацевтичните компании. С огромния си ресурс, с парите за стипендии и различни изследвания с които просто купуват най-важните изследователски центрове и медицински университети; медиите; правителствените чиновници и не на последно място Световната здравна организация(СЗО). Навсякъде е залято с реклама на ваксини, медиите бълват платени и подхвърлени публикации заплашващи хората с ужасни епидемии и смърт, ако не са ваксинирани. В последна сметка, чрез корумпирани правителствени чиновници и политици Биг Фарма, почти повсеместно постигна мечтата си – задължителните ваксинации! Без тях, не можеш да запишеш детето си в детска градина, на много места вече и в училище.

Какво не ни казват медиите, какво премълчават лекарите, какво крие Биг Фарма:
- през 1989 г. заболяванията в Европа са 10 пъти по-малко от САЩ, въпреки, че в щатите имунизацията е задължителна, а в Европа – не.
- религиозни общности, които по верски причини не позволяват ваксинации, като амишите в САЩ, например – въпреки, че не са ваксинирани нямат нито един случай на морбили
- Срещу скарлатината никога не са правени ваксинации, но и при нея заболеваемостта е спаднала по същия начин както при другите инфекциозни болести. Очевидно причината за спада на заболеваемостта не е във ваксинациите, а в подобрения начин на живот и хигиена
- Единствените разболели се два пъти от вариола бяха ваксинираните, пак броят на разболелите се бе много по-голям сред ваксинираните, разказва австралийския педиатър д-р Арчи Калокеринос
- Живачните съединения във ваксините атакуват мозъчните неврони, разбиват обвивката на аксона и дендритите (разклоненията), което води до дегенерация на мозъчната невронна мрежа, а това стои в основата на различни мозъчни увреждания, аутизма и синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност
Не ни казват също така, че
- деца които не са ваксинирани против коклюш е много по-малко вероятно да развият астма
- неваксинираните срещу морбили – с по-малка вероятност ще развият възпалителни чревни заболявания
- деца неваксинирани срещу хепатит с по-малка вероятност ще развият диабет
- пропускащите ваксината срещу рубеола по-рядко развиват артрит

Ще завърша с цитат от разговор между две майки във форум на бг-мама:
Crazy:
като се замисля по добре да не си толкова добре информиран – стреса е по малко – а като си наясно какви последствия може да има само береш страха и ти минават какви ли не неща наум
Renny:
Е, не… С такова нещо не мога да се съглася изобщо… Какво значи да си по-малко информиран и това да е добро??? Нали именно затова говорим и в България хората да имат право на информирано съгласие по отношение на ваксините. Да имат право да избират за себе си, а не някаква си идиотска ваксинационна програма да е задължителна и всеки отказ на родител да вкара подобна отрова в организма на детето си, да се наказва с проблем при приемане на детето в детско заведение, че дори и училище.
Всеки опит да се натрапват на хората статистики ме изкарва от равновесие. Самата аз съм преживяла ужаса на нищожно малкия процент риск от нелепо стекли се обстоятелства, макар и да не става въпрос в случая за ваксини. Но знаете ли колко ми пука за статистическите простотии щом не мога да видя как расте детето ми? Този нищожен за хората процент беляза 100% живота ми с най-тежката загуба.
А темата тук е ясна: Трябва да има информация. Колкото повече, толкова по-добре. А Бог ни е дал разум, за да избираме…

Драги, читатели, представих ви само сухи «факти» от различни медийни източници, въздържайки се почти изцяло от коментари. Вие сте жители на ХХІ век и съм убеден, че и сами можете да си направите коментарите.

Оригиналът на тази статия се намира на http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=507

 

 



Тагове:   болест,


Гласувай:
0



1. pitashtia - Решение има
30.11.2010 08:24
Но е скъпо. Индивидуална ваксина, защото имунните системи са различни. Освен това някои от тези болести могат да бъдат унищожени, ако се ваксинират всички хора в продължение на едно поколение, но това не е изгодно за фармацевтичните компании.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 262291
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930