Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2010 17:17 - Ленин: “Хората са страхливи животни, които се нуждаят от господари без скрупули!”
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 10887 Коментари: 38 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДЖОВАНИ ПАПИНИ *** -

"Интервюта" - №1 - С Ленин






image
  (Лудостта и олигофренията ще си личат и след 1 500 години.)

     Мъчих се цял месец, но накрая успях.  Пристигнах в Русия само за да се запозная с този легендарен мъж, и не и исках да се върна в Италия, преди да съм го видял и чул отблизо. Бях убеден, че той е сред малцината на този свят, които заслужават да бъдат видени и чути. Разбира се, за да стигна до него, трябваше да похарча цяло състояние - почти двадесет хиляди долара - подаръци за съпругите на комисарите, бакшиши за безброй чиновници и дарения за няколко сиропиталища за “деца на революцията”. Не съжалявам сега за тези пари...
     Казаха ми, че Владимир Илич е доста болен и уморен - и че не е в състояние да приеме никого, освен своите приближени. Вече не живеел в Москва, а в някакво село, в околностите на столицата, в бивше господарско имение.
     В петък вечерта, когато всички формалности и пречки отпаднаха, телефонът извести, че ще мога да бъда приет в неделя. Бяха съобщили на Ленин, че съм помогнал финансово на НЕП-а, и той благоволи да ме види.
     Прие ме неговата съпруга - дребна, пълна, мълчалива и доста грозна жена, която ме погледна, както болничните сестри гледат всеки нежелан посетител на тяхна територия.
     Заварих Ленин на малък балкон, седнал до голяма маса, покрита с листове, изпъстрени с рисунки. Приличаше на осъден, на когото остава твърде малко живот, комуто са разрешили да си губи времето и дори да се занимава с глупости. Лицето му приличаше на бучка старо сирене - на пръво поглед твърдо, а всъщност полуразвалено и трошливо. Неприятните му устни стискаха два реда едри и жълти зъби. Продълговатият му череп беше съвсем оплешивял. Хищните му азиатски очи се криеха под набръчкани като стар пергамент клепачи. Въртеше някакъв сребърен молив между пръстите си: ръцете му бяха едри и груби - лапи на мужик, но веднага се виждаше, че са ръце на човек, близо до смъртта. Никога няма да забравя ушите му, напомнящи излъскана слонова кост, които потрепваха от напрежението му да улови всяка дума...
     Първите три минути от нашия разговор бяха доста тежки. Ленин се оптиваше да ме прецени, макар да си придаваше определено разсеян, незаинтересован вид. А аз, уморен и малко притеснен, нямах смелостта да му задам въпросите, заради които всъщност бях дошъл чак до тук, в Съветска Русия, тази полудива, полуазиатска страна.
     И все пак, избрах нещо - в смисъл, че е направил много за “нова Русия”. Тогава полумъртвото лице се оживи, по- точно се изкриви в саркастична усмивка:
 
     - Всичко беше направено - възкликна Ленин - да, всичко беше направено, преди да дойдем ние! Чужденците и глупаците вярват, че сме постигнали нещо ново. Велика заблуда! Болшевиките само се префасонираха, промениха външно стария царски режим, който е единствено възможен за страна като Русия. Защото как по друг начин могат да се управляват повече от сто и петдесет милиона прости хора - без бой, без шпиони, без тайна полиция, терор, затвори и бесилки? Ние сменихме само класата - базата на нашата власт. Старият режим се държеше на 60 000 помешчици и около 40 000 чиновници - общо около 100 000, докато сега са близо 2 000 000 пролетарии и комунисти. В този смисъл това е прогрес, да, голям прогрес, защото привилегированите се много повече. Но все пак, деветдесет на сто от населението, дори повече, не получи нищо съществено от тази промяна.



     - Тогава какво ще кажете за Маркс, за неговите идеи за прогреса?
Ленин ме погледна доста учуден:

                                            image
 
     - Вие сте учен мъж и европеец и аз мога да ви кажа сега всичко направо. Остана ми малко време, така че мога да си го позволя. Нали сам Маркс ни учеше, че теориите имат само фиктивна стойност, че са инструмент. Той беше един обикновен, дребен буржоа, при това евреин, възседнал английската сатистика, таен почитател на индустриалната революция. Липсваха му твърде много неща. Мозъкът му се бе промил от бирата и хегелианството, но понякога неговият приятел Енгелс го инжектираше с гениални идеи, освен, че го издържаше през целия му живот, защото Маркс всъщност живя като паразит. Руската революция е всъщност пълно опровержение на пророчествата на Маркс. Комунизмът възтържествува в страна, където почти нямаше буржоазия и истински развит капитализъм...
     Хората, господин Папини, са всъщност страхливи животни, които се нуждаят от управлението на силни господари без скрупули. Всичко друго са празни приказки, литература, философия. И след като повечето са престъпници, държавата лесно може да се превърне в затвор, каторга. Старата каторга от царско време е всъщност последната дума на истинската вътрешна политика. Ако се замислите, ще разберете, че животът в затвора е подходящ за повечето от хората на този свят. Само когато не са свободни, каквито всъщност са повечето хора, те могат да живеят спокойно, без да вършат престъпления. Тогава и за властта ще е по-добре. В затвора човек живее много по- добре и по-спокойно, няма никакви мисли и грижи, тялото си почива, духът също. Знае, че има осигурена храна, и подслон, дори ако не работи и е болен. Докато свободните хора трябва да мислят за насъщния всеки божи ден. Мисля, че за нащата Русия е много по- добре да не бъде свободна страна... Свободата и демокрацията са за висококултурните, развитите страни... Не мислите, че казвам всичко това от егоизъм. В система като нашата най-зле са пазителите на реда и управляващите!
      Ленин замълча и започна да попълва с цветен молив лисунка, която, доколкото разбрах, изобразяваше висока кула с много прозорци.

     - А селяните, господин Улянов ?

     - Ще бъда откровен и ще ви призная, че мразя селяните - отговори Владимир Илич с нескрито отвращение.- Мразя руския мужик, идеализиран от този глупав западняк Тургенев и от лицемерния сатир граф Толстой. Селяните са точно това, което презирам най-много: миналото, вярата, ересите, християнската църква, религиозните обреди, ръчния труд, газената лампа! Пронуден съм да ги толерирам сега, да ги култивирам, но признавам: мразя ги! Бих искал изобщо да ги няма, да изчезнат като класа! До последния! За мен един електротехник струва колкото хиляда мужици! А знаете, че електрификацията е основата на прогреса! Нашият лозунт е: «Съветска власт плюс електрификация!» Мисля, че ще дойде времето, в което ще започнем да се храним с продукти, произведени по химически път в нашите лаборатории, и тогава селяните като класа ще станат напълно излишни. Мужиците ще се превърнат в работници, а селото постепенно ще замре и изчезне...
     Помислете си, господине, болшевизмът е всъщност тройна война: на неграмотните варвари срещу корумпираните интелектуалци, на Изтока срещу Запада, на града срещу селото. В тази война отделният индивид ще бъде ликвидиран, защото отделната личност всъщност няма особена стойност...
     Не, не мислете, че съм толкова жесток. Екзекуциите ме отвращават. Но съм принуден от обстоятелствата да ги разрешавам. Странно е да разполагаш със съдбите на хората. Аз съм нещо като местен полубог в една държава между Изтока и Запада. Но все пак мога да си позволя някои капризи. Жертвоприношенията, които знаем от езическите времена, са имали своя висок смисъл. Били са и залог за успеха на празника... А сега, вместо химна на вярващите, аз чувам виковете на затворниците и на осъдените на смърт. И ви уверявам, господине, че те звучат като ода, възвестяваща бъдещото ни блаженство...

     Стори ми се, че Ленин изведнъж се затвори в себе си, за да чуе още веднъж тази «музика», достъпна само за неговия слух...

     След малко се появи другарката Крупская и ме предупреди, че съпругът й е уморен и много болен.

     Изхарчих двадесет хиляди долара, за да видя жив този легендарен мъж, и мисля, че не сгреших...

------------------------------------------------

                             Преведе от италиански: ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ

                             из сб. «Разговорите на Гог», Милано, 1936

-----------------------------------------------

image***Джовани Папини
(1881 - 1956) е италиански писател, журналист и философ.
     Творческият му път е изпълнен с обрати. „Капризен скитник без посока”, така се е наричал самият той. Произхожда от дребнобуржоазно семейство от Флоренция. Подобно на мнозина свои съвременници от средите на италианската интелигенция, преминава през редица различни, взаимно изключващи се влияния и течения: футуризъм, будизъм, анархизъм, социализъм, фашизъм, католицизъм. Не „посяга” на капитализма дори когато се бунтува срещу него. „Бунтът” му е индивидуалистичен, метафизичен, повече срещу „ съвременното филистерство, завладяло днешна Европа, неспособно (според него) да вирее в царството на духа, на великите дарования”.

     Сред най-известните му книги са автобиографичният роман „Свършеният човек” (1913), „Трагично ежедневие”, „Опера прима”, „Празнични дни” и сборникът с разговори „Срещите на Гог”. Тази сензационна книга, издадена за първи път през 1931 г. и все още непредставена у нас, съдържа въображаемите, но всъщност доста автентично звучащи „записи” на несъстоялите се срещи на Джовани Папини с редица прочути мъже от епохата. Сред тях са: Ленин, Махатма Ганди, Джордж Бърнард Шоу, Хенри Форд, Хърбърт Уелс, Кнут Хамсун, Зигмунд Фройд и др. знаменитости, променили лицето на века.

     Надарен с безспорен талант на разказвач, при когото реалното и фантастичното се преплитат, с огромна култура и ерудиция, всестранно образован, Джовани Папини е сред най-интересните и популярни италиански писатели и мислители на ХХ век.






                                                  Източник:   http://kjelqzkov.log.bg/



Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - В тази война отделният индивид ще бъде ликвидиран, защото отделната личност всъщност няма особена стойност...
06.11.2010 17:48
Не е казал конкретно защо мрази селяните - просто защото собствеността на земята ги прави независими от всякаква идеология...
Останалото не се нуждае от коментар!
цитирай
2. monaliza121 - „записи” на несъстоялите се срещи ...
06.11.2010 18:43
Това художествена измислица ли е?:))
цитирай
3. evrazol - не трябваше да пускаш това под линията
06.11.2010 20:04
Та за дълго да останвиш затворени устите на "мужиците"

Иначе интервюто е напълно "Ленинско" и чудесно описва реалността, която до днес не се е променила много.

Помислете си, господине, болшевизмът е всъщност тройна война: на неграмотните варвари срещу корумпираните интелектуалци,

цитирай
4. haralanov - Неприятните му устни стискаха два реда едри и жълти зъби.
06.11.2010 20:07
Сифилисът в последен стадий не прощава на никого!
цитирай
5. sparotok - истина
06.11.2010 21:48
Този постинг трябва да го пускаш всеки месец докато слепите прогледнат и глухите започнат да чуват! Истината трябва да се знае, истината, а не романтични измислици за една личност непритежаваща нищо човешко в себе си!
цитирай
6. анонимен - Ама толкова точно е казано по-горе за липсата на човешки качества.
06.11.2010 22:03
И що ги няма още защитниците на тоя, да не са заспали? ЛенинизЪмът е в опасност, ей!
цитирай
7. gothic - Боре, разрешевеш ли ми да го сложа ...
07.11.2010 11:50
Боре, разрешевеш ли ми да го сложа във Фейса?
цитирай
8. tit - И аз се хванах!:)))
07.11.2010 12:35
monaliza121 написа:
Това художествена измислица ли е?:))


Доста убедителна, при това!:)
цитирай
9. boristodorov56 - monaliza121, 8. tit
07.11.2010 16:51
Това не е художествена измислица.

Джовани Папини (1881 - 1956) е италиански писател, журналист и философ.
цитирай
10. bezpristrastno - Да ...
07.11.2010 17:36
Та имаше нещо подобно: Питали някакъв руски олигарх - Коя книга му е помогнала най-много в живота? - а той отговорил: Зоопсихология!

Дали не си придаваме важност с това , че се наричаме Човеци, а всъщтност да сме си зверове - "вълци в овчи кожи!". А и в последното няма кой знае каква драма, стига да го съзнаваме!
цитирай
11. vencivaleri1951 - Това не е художествена измислица. ...
07.11.2010 18:27
boristodorov56 написа:
Това не е художествена измислица.

Джовани Папини (1881 - 1956) е италиански писател, журналист и философ.

цитирай
12. vencivaleri1951 - А какво е Борисе...?
07.11.2010 18:42
vencivaleri1951 написа:
boristodorov56 написа:
Това не е художествена измислица.

Джовани Папини (1881 - 1956) е италиански писател, журналист и философ.


Записи на профайлър, спиритиски сеанс малко преди смъртта... Нали знаеш кога е издадена тази книга и на кого е бил близък Папини ?Виж само коментарите, колко от коментаторите се хванаха само :))) Нещо подобно на твоя коментар за "кабинета на Първанов" с руското знаменце:))) Все пак бе сполучлив сарказъма ти по случай 7ми ноември. Но разбери едно-макар и през ноември октомврийската револиция се е състояла, а нещо било ли е то е завинаги Боре. Хората разбраха, че винаги могат да променят нещата когато силно го искат или ще цитирам едно изказване на "Икономист" в моя блог. "Мы пол мира прошагали, ест ли нужно повторим" Дано се повтори само в еволюционен план ако ще има промени...
цитирай
13. boristodorov56 - 12. vencivaleri1951 - ти можеш да твърдиш каквото си желаеш - проблема ти е непоправим, но можеш да провериш не е ли истина - стига да желаеш.
07.11.2010 19:09
Само болни мозъци могат да твърдят: - "Мы пол мира прошагали, ест ли нужно повторим.", но нали знаеш как се проявяват събитията в историята.
Веднъж като трагедия, друг път като фарс.
Трагедията я минахме.
цитирай
14. vencivaleri1951 - В случая бе по скоро метафора цитатът...и казах накрая , че се
07.11.2010 19:37
boristodorov56 написа:
Само болни мозъци могат да твърдят: - "Мы пол мира прошагали, ест ли нужно повторим.", но нали знаеш как се проявяват събитията в историята.
Веднъж като трагедия, друг път като фарс.
Трагедията я минахме.


надявам всичко да продължи в еволюционен план. Борисе за мен пазарът е обречен и действителността го доказва непрекъснато. Бъдещето е на социалния модел държана или диктатура. Пазарът рано или късно ще бъде под контрол , дори само заради екологията. Просто човечеството няма как да се съгласи с настоящото разпределение на материалните блага. Дори абсолютните монархии не са подържали съотношение 1% от населението да държи 80% от материалните активи. Францусите блокират рафинерии, персите ги взривяват. Ако нещата не придобият разумна промяна франсетата ще копират персите. Правели са го преди и нищо не им пречи да си го спомнят. Това имах предвид когато стисках палци за еволюция вместо революция. Колкото до цитата- ако го приемаш буквално, то шагом марш-солдатите това придвижване са го правили многократно през вековете из Европа, а и не само там. С малки изключениядо фарс не се е стигало. Няма и как да се случи ...
цитирай
15. galina1 - И на 100 места да го пуснеш все тая.
07.11.2010 23:56
"Това не е интервю с Ленин, който е починал 12 години преди да го "даде". Това е литературно произведение и е некоректно да се представя като исторически документ. Не това е свободата на словото."

Не лъжи хората! Интервютата на Джовани Папини са съществували единствено в неговата творческа фантазия!
цитирай
16. semtomovi - Това е АБСУРД!
08.11.2010 01:57
Поредната Западна Пропаганда! Ленин никога не би изрекъл подобни глупости.

Ама вие вярвате, а? !?
цитирай
17. semtomovi - По-добре идете слушайте как и какво говори В. У. Ленин в речите си.
08.11.2010 01:58
Те вече флорират из сайтове като Ютууб и Фейсбуук
цитирай
18. boristodorov56 - 16.+17 - semtomovi
08.11.2010 08:33
Благодаря, че ме открехна за непреходността на людоедските идеи на този мосов убиец и олигофрен.

Благода ти за съвета, но ще ми позволиш да не го последвам, все пак съм човек в зряла възраст и вероятно съм преценил какво и кого да слушам.


Улянов е казвал къде-къде по-големи глупости...
цитирай
19. boristodorov56 - 15. galina1
08.11.2010 08:36
Галинче птичке летяща, ограничен е кръгозора ти.
Не си чела правилните книги, но ти продължавай с Улянов -
кат свърши тока да казваш, че социализъма е болшевишка власт + електричество.

Ако глупостта можеше да лети - ти скъпа, щеше да си Ту 144!

Дерзай из махалата - тук ще ти е трудно.
цитирай
20. galina1 - Тодоров,
08.11.2010 09:13
Нямам представа за какви трудности ми говориш. Едно е сигурно, че много лъжеш и лъжите са ти много плитки. Не знам чий кръгозор е ограничен, като гледам твоя - кръгозор, който живее и твори с миналото и "използва" като основа хора, които са личности. А ти Тодоров, с твоите "умозрения" пропадаш от ден на ден все повече и повече. Тук съм, за да опонирам на такива като теб и не премълчавам лъжите които те всячески се опитват да пробутат на хората. Там е работата, че умни хора се водят по тези постове. Една революция като руската Тодоров е прелом в историята за обикновения човекв. Ти обаче не си способен на подобни подвизи. Летвата ти е ниска.
цитирай
21. boristodorov56 - 20. galina1
08.11.2010 10:38
Галинче птичке летяща, ограничен е кръгозора ти.
Не си чела правилните книги, но ти продължавай с Улянов -
кат свърши тока да казваш, че социализъма е болшевишка власт + електричество.

Ако глупостта можеше да лети - ти скъпа, щеше да си Ту 144!

Дерзай из махалата - тук ще ти е трудно.
цитирай
22. galina1 - Я да видим чий кръгозор е ограничен?
08.11.2010 11:24
Два пъти повтаряш едно и също. Думите ли ти свършиха Тодоров??? Моят кръгозор Тодоров не тъпче на едно и също място като твоя. Теорията ти е много бърлива, да не говорим за практиката. Хайде стига си стоял пред компа иди до Альоша малко да се разходиш. Времето е екстра.
цитирай
23. vencivaleri1951 - Друго си е все пак да литнеш като "Джъмбо"....:)))
08.11.2010 11:34
Борисе, погледни с кои хора се "среща" Папини в своите задочни разговори. Не съм чел книгата и не е коректно да я анализирам, но все пак ще кажа , че този похват се използва обикновено в два случая-когато изпитваш преклонение към даден човек/ Ленин между впрочем е бил многократно такъв обект/ или когато лично ненавиждаш някого, но той е толкова високо над теб, че единственият начин да го принизиш или самия ти да се дигнеш до него е да го осмееш, да го опозориш. Ленин е бил персонаж и в много подобни напъни. Да Папини вероятно е бил интелегентен и с разностранни интереси човек. Занимавал се е с философия, но Улянов е оставил неизличима диря в нея...Папини се е занимавал и с политика, но Ленин е един от онези хора които променят света...Ето две основания които са достатъчни, амбициозни хора като Папини да мразят Ленин. Просто той се е състоял, те не... Колкото до твоят сарказъм Борисе относно " Електричеството плюс съветска власт" това е едно от най добрите попадения на Ленин. ГОЕРЛО е една от най стойностите негови работи. Преведено на по популярен език -той си представя социализъма като справедливо и науковъоръжено общество. Тоест не закрива , а развива БАН :))))
цитирай
24. boristodorov56 - 23. vencivaleri1951
08.11.2010 12:43
Ако взема да ти изброявам върховете на световната наука и изкуство и култура с руски корен, които напуснаха Русия след като сатрапа Улянов взе властта ще ти се изясно изцяло за непреодолимата му страст да закриля науката, изкуството и културата.
За изтрепаните от неговите хуманисти - няма да издребнявам.
За улагерените също.
Въобще - разкошен човек.

Щом ви допада - обичайте си световно известните уроди - няма да си правя изводи -
това си е ваше право, кой ви пречи.
цитирай
25. vencivaleri1951 - Борисе да ти напомня ли че при такива катаклизми човечеството винаги
08.11.2010 13:13
е давало "курбан". Да ти напомня ли че например при Великата френска революция кръвта също се е леела щедро, емиграцията е чувствителна...В науката ли...? Ще ти напомня също, че Лавоазие /химика/ е бил гилотиниран. За кой ли път ще ти кажа, че социализъма като практика е от 100тина година, а човечеството се е клало хилядолетия, продължава да го прави и в настоящето безумие той/соца/ е непричем. Народът се вдига на революция когато е опрян до стената. Октомври нямаше да се състои през ноември ако цялостта на Русия и съдбата на руснаците не зависеха единствено от "проблясъците" на един надървен поп/Разпутин/ и лутанията на един недеспособен монарх. Много преди теб са си мечтали/неси единствения/ да видят Русия разпокъсана, на колене, но именно този когото ти наричаш урод направи фигурка с три пръста на подобни фантазии която ти съвсем уместно си показал в началото на постинга си. Ето затова е мразен от много извън Русия и обичан от мнозинството руснаци.
цитирай
26. galina1 - ===
08.11.2010 14:51
Има три разновидности на лъжата: лъжа, гнусна лъжа и статистика
Бенджамин Дизраели

И ти си лъжи Тодоров, не ми пречиш. Така живота ти минава в лъжи. Само ти се чудя на акъла: След като не си бил свидетел на времето 1917 и не знаеш, защото наистина не знаеш кое е породило така наречената Октомврийска революция, кое те кара да осмърдяваш наистина една личност за времето си. А мен ме интересува какво се прави за България. Подобни провокации и противоречия едва ли са най-същественото в момента, но взимам отношение защото подобни алабалистики преиначават историята и глупостите идват в повече. Ти, Тодоров, не можеш да забраниш руснаците да празнуват 7 ноември. Това е!!!
цитирай
27. boristodorov56 - 26. galina1
08.11.2010 15:33
Скъпа Галинче,
то не е имало нищо велико,
нито е било през октомври,
нито пък социалистическо,
най-малко от всичко е революция.

Тези мантри ги е вкарал в употреба я Троцки, които бил доста речевит,
я Бухарин също толкова луд,
я Сталин, който бил мастор на тъпия лозунг.
Ленин също бил достоен да сътвори подобно нелепо съчетание,
но не си и помислял подобна дивотия,
въпреки тихата си лудост той съзнавал какво и как са го направили.

Ще ме пукнеш от смях...

Милата ми летяща майтапчийка!

Па, русите, ако искат да празнуват и 9 септември - кой ще им пречи - един ден повече за водка няма да откажат.
цитирай
28. boristodorov56 - Опитваш се да оправдаеш реките от кръв пролята от кумънизите, аргументирайки се с историята?!!!
08.11.2010 15:41
vencivaleri1951 написа:
е давало "курбан". Да ти напомня ли че например при Великата френска революция кръвта също се е леела щедро, емиграцията е чувствителна...В науката ли...? Ще ти напомня също, че Лавоазие /химика/ е бил гилотиниран. За кой ли път ще ти кажа, че социализъма като практика е от 100тина година, а човечеството се е клало хилядолетия, продължава да го прави и в настоящето безумие той/соца/ е непричем. Народът се вдига на революция когато е опрян до стената. Октомври нямаше да се състои през ноември ако цялостта на Русия и съдбата на руснаците не зависеха единствено от "проблясъците" на един надървен поп/Разпутин/ и лутанията на един недеспособен монарх. Много преди теб са си мечтали/неси единствения/ да видят Русия разпокъсана, на колене, но именно този когото ти наричаш урод направи фигурка с три пръста на подобни фантазии която ти съвсем уместно си показал в началото на постинга си. Ето затова е мразен от много извън Русия и обичан от мнозинството руснаци.



Жалко - мислих те за човек със скруполи, но явно некои съображения надделяват.

Между другото - това е бъдещето на Русия - разпокъсана - колкото и да ти се струва невероятно - доста народи ще търсят независимост от цар Путин.
Сега ще се преброят и ще се усетят.

Впрочем като свърши газта и нефта - какво ще стане с таз Горна Волта с атомно оръжие?
цитирай
29. galina1 - Тодоров,
08.11.2010 16:09
обречен си, да знаеш. Вместо да дрънкаш врели-некипели, по-добре спри с подобни постинги. Виж сега какво щи кажа: Понеже не съм ти особено скъпа, не ме бъзикай пред хората,че ще вземат да ми се подиграват. И не се майтапя изобщо. Мога да ти разкатая фамилията за нула време, но сега засега в мен има нещо човешко. Запушила съм дупката на Сатаната. Започне ли да ми прищраква - не те виждам. Ще се изселиш от блог.бг за нула време.
цитирай
30. vencivaleri1951 - Ти обичаш да задаваш въпроси, но не и да отговаряш на такива...
08.11.2010 21:02
Ще ти ги задам обаче:
-Смяташ ли че по малко кървави са боржуамните революции...Отговори защо Лавоазие е екзекутиран, по малко ли ги е боляло тези от френския двор отколкото Романови?
-Смяташ ли, че по малко е кървава Гражданската война в любимата ти САЩ и между впрочем там за пръв път добива гражданственост наименованието концентрационен лагер Тоест места където се изолират евентуални подръжници на Юга, съответно Севера. Тоес затворници заради евентуално престъпление:(
За бъдещето на Русия не се грижи. Най малкото вода ще продават:))) Нали знаеш, че 60% от прясната питейна вода стопанисват те. Само си представи какво ще ставе с водоносната система на Филибето при 2, 3 градука по висока температура. Ще има да се молиш на Альошката наред с газопроводите и водопроводи да ти прекара. Какво ще стане при едно затопляне и с храните. Русия може да спечели от едно такова затопляне само. Нещо повече може и да го предизвика вече. Няма тикакъв проблем да ускори топенето на ледовете в Северно море например и с това да промени да някаква степен Гълфстрийм например. Нали разбираш как на едни ще им стане много студено, а на други плантациите от портокали да станат на дюни. Това го разбраха/след локална демонстрация/ едни от най силните подръжници за принудителния разпад на Русия и си седнаха на задниците. Ти си помисли какво би станало ако наистина Путин се стресне от теб минавайки през "Орлов мост" и обърне назад. В Латвия го направи след бутането на паметника там и сега тази държава е разорена. Няма и шанс да се вдигне и това е защото русите послушаха бористодоровците там и заобикалят Латвия тотално. Предстои и Калининград да бъде направен по подобие на Лас Вегас. Тали разбираш съде ще отиват през уйкендите туристите от голямата Прибалтика/Германци, Поляци, шведи/...Помисли за това Борисе преди да си остриш комплексите в неприязанта си към Русия и куманизите.
цитирай
31. boristodorov56 - 29. galina1
09.11.2010 09:14
Скъпа Галина - плашиш ме с милиционерското си потекло ли?

Да ти напомня ли кой тук започна да обижда и да ме нарича какъв ли не.

Колко пъти те предупреждавах - ти не си ми интересна, но като не ти харесват постингите ми - критикувай тях, а не кълни мен лично.

Права си - дама се трае - но до едно време!
Ти премина всяка граница на приличие с обидните си квалификации спрямо мен и,
ако не триех неанонимните ти коментари то е за да разберат и други хора за какво става въпрос.

Ако квалифицираш написаното,
а не личността ми - не бих ти обърнал внимание - вярвай ми,
но в добрата традиция на болшевизма - теб ти се ще да ме унижиш.

Дерзай.

Не ми пука от повече неща, отколкто можеш да си представиш -
за това не ме плаши - това издава един монталитет, който не е за толериране.
цитирай
32. boristodorov56 - Скъпа Галина - стресна ме.
09.11.2010 09:15
galina1 написа:
обречен си, да знаеш. Вместо да дрънкаш врели-некипели, по-добре спри с подобни постинги. Виж сега какво щи кажа: Понеже не съм ти особено скъпа, не ме бъзикай пред хората,че ще вземат да ми се подиграват. И не се майтапя изобщо. Мога да ти разкатая фамилията за нула време, но сега засега в мен има нещо човешко. Запушила съм дупката на Сатаната. Започне ли да ми прищраква - не те виждам. Ще се изселиш от блог.бг за нула време.

цитирай
33. boristodorov56 - 30. vencivaleri1951
09.11.2010 11:56
Даваш ли си сметка какво си ми написал?

Даваш ми за пример Френската революция - сравни я с октовмрийският межет на болшевиците и преди всичко последствията, резултатите и историчестото развитие на Францата и Ссср-а след тях.

Да сравняваш Гражданската война в САЩ и окт. метеж през `17 г. в Русия е доста
ограничено като агитационен похват средство и върши работа на партийни събрания. Много е просто, но е за непреднамерени хора - причините, мотивите и следствията за двете съблития - премисли ги пак.

Другото няма да коментирам.
Добре си го казал, но не си даваш сметка като как звучи само.

Това не може да бъде написано от един българин.

Ти българин ли си и ли русин, започнах да си задавам този въпрос.

Русия може и да ни сравни с земята, тя целия свят може да сравни със земята,
но ми кажи нещо свестно да са направили освен оръжия - затова и ръфаха прикладите на автоматите си от глад. И продължават.
Това ли ми хвалиш? Милитаризма и нехуманната им мощ на голяма държоава?

Бог да ти е на помощ - аз не мога!

Остани си със здраве там където си.

цитирай
34. ploudinperper - 30. vencivaleri1951
09.11.2010 12:45
Ти си болен човечец.Прав е тодоров не си българин, повече го докарваш на съветски педер.
цитирай
35. galina1 - Държа да ти кажа нещо и повече няма да те притеснявам изобщо:
09.11.2010 23:08
Не съм влизала като анонимна, освен в един блог и човека това го знае. А след като не си съгласен с това което казвам би могъл да ме изтрише. Би било по-кавалерски, отколкото да се опитваш да ме нахендряш на пачи яйца. Това е. Стига толкова сеир.
цитирай
36. boristodorov56 - 35. galina1
10.11.2010 08:40
Ще ти дам съвет за по-простичко действие, защото виждам, че те сърбят ръцете да ми натриеш носа - критикувай тезите - не характеризирай личността ми.
Както виждаш реагирам просташки само, когато ме засягаш лично - за всичко останало ми е ясно, че никога няма да има само съгласни и ще бъде критикувано.
Това е приемливо и дори желано.
Опитай се да разграничиш двата момента.
И съвет - некога не проемай нищо лично щом не е казано, че е насочено против теб.
Идеите могат да се атакуват и разпартушинват, но хората имат лично достойнство дори, когато не го зачиташ.



цитирай
37. galina1 - Нещо се бъркаш.
11.11.2010 21:22
Твоята личност едва ли ме касае. Това как реагираш го казваш ти, и то не само когато пиша аз. Ако съм на твоето мнение естествено, че ще бъда добра, но след като не съм всичко приема други измерения. Това не е вярно! Зачитам нечие достойнство, когато приема различния от него, но когато на практика се появят "просташки изрази" /твои думи/ това е недопустима. А тези изрази ти ги употребяваш даже и тогава когато не съм писала нищо в блога ти, а също и на други места. Така, че не се оправдавай с мен. Съжелявам, но съвети приемам рядко, а от непознати пък хич. Кой какво приема и желание си е негов проблем и приоритет. Различията си остават различия. Но да си тактичен едва ли е в кръвта ти. По всяка вероятност обаче последният ти пост /36/ не си го писал ти Тодоров. Откога пък в речника ти навлезе думата "лично достойнство"??? Без коментар.
цитирай
38. анонимен - Това на снимката е
13.11.2010 14:25
същинският дявол в инвалидна количка.Интервюто е много правдоподобно, защото е в стила на Ленин.Бажанов, който е бил по върховете на болшевишката партия по времето на Ленин, още тогава е забелязал,че никой от партийните водачи не вярва в комунистическата идеология, а те я използват само като инструмент вечно да държат безконтролната си власт над народа с обещанията за щастливото бъдеще.Бажанов предвидливо е избягал от СССР още през 1926г. и е един от първите високопоставени бежанци от "империята на злото".Ленин е наричал повярвалите в идеологията леви интелектуалци "полезни идиоти".Това е точно в стила на това интервю.вярвам в неговата автентичност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8087649
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589