Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 12:30 - Разумът на клетките
Автор: moutafova Категория: Новини   
Прочетен: 1298 Коментари: 0 Гласове:
2





статия от Мими Петрова

* Здрава ли е клетката и ние сме здрави

* Очистването на организма на клетъчно равнище е най-важната предпоставка за успешно лечение

...Нашият организъм се състои от клетки. Милиарди клетки – мускулни, нервни, ендокринни, съдови, костни, кръвни, мастни и пр. Преплитайки се по един чудесен начин, те съставят тъканите на нашето тяло. Тъканите формират органите. Редица органи се обединяват в системи, които на свой ред образуват организма.

Значи нашето здраве зависи от това, дали отделната клетка е здрава и добре функционираща. За това съдейства най-вече пропускателната способност на клетъчните мембрани, от които в значителна степен зависи обмяната на веществата и съставът на нашата кръв – основата на живота.

Думата „мембрана“ в превод от латински означава „кожичка“.

За да има живот, необходимо е постоянно движение на течностите между клетките и вътре в клетките.

Дори малкото забавяне на това движение, например при недостиг на течност в организма, води до разстройство в даден орган. А мембраните са нещо като „митница“, „пропускателен пункт“ на всичко, което прониква в клетките или излиза от тях. По този начин мембраната регулира проникването в клетката на различни вещества и транспортирането на обменните продукти: газове, течности и други вещества, светлинни и звукови вълни, на каквато и да е информация. Ако клетъчните мембрани по една или друга причина се разрушат, настъпва саморазрушаване и гибел на клетките.

За каквото и да е заболяване винаги е типично голямо количество токсични протеини, които се натрупват в резултат на разрушаване на микроорганизмите или на клетъчните тъкани, подложени на травматичен, химически, топлинен или микробен шок. И за да бъде ликвидирана дадената болест, необходимо е преди всичко да се отворят отделителните пътища: да се очистят червата, белите дробове, бъбреците, кожата, черният дроб.

Това на свой ред ще усили движението на течната част на кръвта или плазмата. Плазмата ще се освободи от токсините, ще възприеме дошлите й на помощ антитела, ферменти, кислород, глюкоза, хранителни вещества от резервите на организма.

Самият организъм ще се очисти, ще може да се освободи от натрупаните токсични вещества и ще заработи в режим на саморегулация, ще се самоизлекува. Сдружението на милиардите клетки работи в съвършен синхрон и хармония, като всяка клетка обслужва останалите клетки. Всяка клетка има свой разум, но съществува и далеч по-съвършеният разум на клетките като цяло. Нещо подобно се наблюдава и при работата на отделната пчела и пчелното семейство като цяло, което се ръководи от пчелния разум в кошера. Отделната пчела има ограничен жизнен ресурс и през лятото той е около 40 дни, но пчелното семейство може да живее вечно, ако съществуват нужните условия.

За да сме здрави, за да съществуваме, най-важното е да се погрижим за здравето на всяка наша клетка.

 

 



Тагове:   клетка,   мембрана,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 261867
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930