Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2010 19:15 - Призив за незабавен мораториум на всички ГМ храни
Автор: moutafova Категория: Новини   
Прочетен: 1240 Коментари: 0 Гласове:
1



Призив на Американската академия по медицина на околната среда за незабавен мораториум на всички ГМ храни,

2009-05-22

 

American Academy of Environmental Medicine (AAEM)

 

Медицината на околната среда най-общо се дефинира като дисциплина, изучаваща взаимодействието на околната среда и човешкото здраве и ролята на околната среда в причиняването или спомагането за причиняване на заболявания.

От 1996 година насам данните са твърде шокиращи и е невъзможно да се игнорират, освен ако не сте инвестирали в ГМ култури, или сте глупав, или сте изключителен невежа по отношение на опасностите, които тези храни крият. Краткосрочните ГМ печалби могат да разрушат нашето здраве, биоразнообразието и хиляди години човешки труд само, за да направят богати една шепа психопати в адски корумпираните САЩ.

Корпоративният лиценз на „Монсанто” трябва да бъде анулиран заради застрашаване на общественото здраве и застрашаването на хиляди години на човешка изобретателност и труд в създаването на много различни култури, от които ние все още зависим.

В една публикация на ААЕМ се казва: „Няколко изследвания с животни показват сериозни здравни рискове, свързани с ГМ храни, като безплодие, имунни проблеми, ускорено остаряване, проблеми с инсулиновата регулация, проблеми в основни органи и гастроинтестиналната система.” В същата публикация се заключава: „Има повече от случайна връзка между ГМ храните и вредни за здравето ефекти.”

Все повече лекари в САЩ предписват диети свободни от ГМ храни.

Д-р Ейми Дийн, специалист по вътрешни болести от Мичиган и член на борда на ААЕМ, казва: „Аз силно препоръчвам на пациентите да ядат само не генно модифицирана храна.”

Базираният в Охайо специалист по алергиите Д-р Джон Бойлис казва: ”Имах навика винаги да тествам соята за алергени, но сега, когато соята е ГМ тя е толкова опасна, че казвам на хората никога да не я консумират.”

Световно признатият биолог Д-р Пушпа М. Баргава след направен преглед на повече от 600 научни списания заключава, че ГМО са главната причина за рязко влошаващото се здраве на американците.

Бременните жени и бебетата са изложени на изключително голям риск!

Биологът Дейвид Шуберт от Института Солк предупреждава: „Децата са изложени на много голям риск от вредното влияние на токсини и други хранителни проблеми, свързани с консумиране на ГМ храни. Без адекватни изследвания децата се превръщат в експериментални животни!”

Подобни на инфлуенца симптоми се наблюдават в цяла Индия при работници, които имат съприкосновение с ГМ памук. През 2008 г. на основата на медицински документи в Индия се казва: „Тази година (2008) има масивно нарастване на жертвите на силни сърбежи причинени от ГМ памук.”

ГМО провокират имунната система при хората.

Най-лошото откритие е: ГМО остават вътре в нас! Една публикация за хранителни изследвания при хора разкрива, кой може да е най опасният проблем с ГМО/ГМ храни. Ген от ГМ соя се прехвърля към бактерии от чревната микрофлора и продължава да функционира! Това показва, че след консумацията на ГМО/ГМ храна ние имаме опасни протеини, които се продуцират вътре в нас. Казано по-просто, ядейки царевичен чипс, произведен от ГМ царевица, това може да трансформира бактериите в чревната ни микрофлора в живи пестицидни фабрики, възможно до края на живота ни.

Когато на медицински конференции в САЩ се съобщават доказателства за генен трансфер, лекарите отговарят, че се наблюдава огромно повишение на гастроинтестиналните проблеми на пациентите им през последните 10 години. ГМ храните колонизират чревната микрофлора на жителите на Северна Америка. 

Много предупрежденя против ГМО от учени в САЩ са игнорирани и/или отричани. Учени от Американската агенция по лекарствата и храните са предупреждавали за всички тези опасности още в началото на 90-те  години. Документи от съдебен процес показват, че научният консенсус от Амерканската агенция по лекарствата и храните е: „ГМ храните са опасни по природа, могат да причиняват трудни за  идентифициране алергии/отрови, генен трансфер към чревните бактерии при хората, могат да доведат до нови заболявания и хранителни проблеми”. Учени от тази агенция са искали да се провеждат дългосрочни изследвания на ефектите, причинени от ГМ храните. Но, Белият дом нарежда на агенцията да промотира биотехнологиите и те назначават бившия адвокат на „Монсанто” Майкъл Тейлър за началник на ГМО политиката на Американската агенция по лекарствата и храните! Тази политика, която е в сила и днес, отрича тревогите на учените и обявява, че не се изискват изследвания за безопастност на ГМО/ГМ храните! Оставят на „Монсанто” и другите такива компании да определят, дали техните храни са безопасни. По-късно М. Тейлър става вицепрезидент на „Монсанто”!

 

 

http://portland.indymedia.org/en/2009/05/391496.shtml

 

Portland Independent Media Center, USA

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 261096
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031