Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2009 02:40 - Без антибиотици – но как?
Автор: moutafova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1390 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Необходими са няколко условия, за да можем да се справим с повечето инфекции

 

Активиране на имунната система:

Когато се заразим от вируси, те разрушават клетките ни, докато не произведем достатъчно антитела, за да ги унищожим. Можем да подобрим работата на имунната ни система с микроводорасли.

Хранителната верига започва с едноклетъчните синьо-зелени водорасли (СЗВ). Те са най-концентрираната отлично балансирана храна на планетата. Те предават на нашите клетки уловената слънчева, водна и минерална енергия, която като своеобразна батерия зарежда тялото с енергия и с незаменими хранителни вещества.

 

Имунитет наготово: коластрата от крави е източник на готови антитела против 20 най-често срещани болестотворни микроби, както и на растежни фактори, които възстановяват тъканите. Тя ни помага да се преборим с повечето инфекции.

Ако СЗВ е началото на хранителната верига, то коластрата е върхът на върха на тази верига – защото е храна, която произвеждат човекът и бозайниците. В нея природата е вложила най-добрите решения за оцеляването и растежа на новороденото, намерени в хода на еволюцията. Коластрата е стратегията на природата за получаване на пасивен имунитет наготово от майката!

Коластрата от крави по молекулярна структура на имунните и растежни фактори е изключително близка до тези при човека, и на всичко отгоре тя е до 20 пъти по-богата на антитела в сравнение с човешката. Тя дава на имунната ни система всичките 5 класа имуноглобулини – готови за употреба антитела срещу 20-те най-разпространени болестопричинители: стафилококи, стрептококи, ешерихия коли, клебсиела, кандида албиканс, хемофилус инфлуенце, салмонела и пр.

Като универсална суперхрана, коластрата е подходяща за всяка възраст и за подсилване на организма при всяко неразположение. Ключови нейни съставки са растежните фактори за мускули, кости, нерви, лигавици, кожа, съединителна тъкан, както и инсулино-подобният фактор на растежа. Тези съставки регенерират и заздравяват тъканите, и помагат за по-бързото оздравяване. Коластрата е богата на лактоферин, пробиотици, ензими, цитокини – едни от най-важните вещества за борба с инфекциите и рака.

Здрави бариери пред микробите:

лигавиците на носоглътката, дихателната, храносмилателната и отделителната система се нуждаят от есенциални мастни киселини (ЕМК), за да се обновяват бързо и да ни защитават от микробите.

ЕМК са най-същественият елемент от мембраната на човешката клетка и затова дефицитът им води до слаби лигавици и ред други здравословни неблагополучия. Ние българите цял живот се храним с животински наситени мазнини и рафинирано слънчогледово олио, ето защо сме на челно място в света по инсулти и инфаркти. Защото ЕМК отговарят за еластичността на артериите, разреждането на кръвта и унищожаването на плаките, а също така за пълноценната работа на мозъка и нервната система. А ако бебето не е получило вътреутробно и през първите 4 месеца след раждането си пълната гама от ЕМК, развитието на очния нерв се засяга и като поотрасне, такова дете обезателно ще има нужда от очила!

Пробиотици: тези полезни бактерии защитават лигавиците ни от вредните микроби. Ако пробиотиците се увредят (например от антибиотици и други лекарства), ставаме по-уязвими към инфекции. Достатъчното количество пробиотици е решаващо за здравето на имунната система, особено при децата. Пробиотиците покриват тялото отвътре и отвън и го пазят от инфекции. При възрастния човек върху лигавиците на тънките черва естествено живеят 2,5 кг лактобицилус ацидофилус, а в дебелото черво – 1,5 кг бифидобактерии. Тази армия от защитници не само защитава физически нашите лигавици, но и отделя специфични бактерицидни вещества. Освен това бактериите участват в храносмилането и усвояването на хранителните вещества, произвеждат ензими и витамини, така че те наистина играят ролята на самостоятелен орган в човешкото тяло.

Антибиотиците унищожават не само патогенните микроби, но и нашите вътрешни защитници – приятелските бактерии. Пробиотиците може да се намалят и без да сме пили антибиотици. Например, при децата – ако не са кърмени, ако се гледат от човек на човек. Доказано е, че дори местенето при бабите води до стрес и загуба на бифидобактерии у бебето... Затова е добре периодично да се приемат пробиотици.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 261791
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930