Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2009 15:18 - До всички родители: Да запазим децата си здрави, жизнерадостни и красиви!
Автор: moutafova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2652 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

следващите редове са от неизвестен за мен автор. понеже ме развълнуваха дълбоко, си позволявам да ги цитирам. вярвам, че ще бъдат полезни за търсещите.

Скъпи майки и бащи!

 

Нашите деца, тези, в които е надеждата ни, тези, които обичаме повече от живота си, тези, които ще изграждат бъдещия свят и с които искаме да се гордеем, са в голяма опасност!

 

Ние не съзнаваме, колко сериозна е тази опасност, защото сме расли при други условия. Последствията от рисковите фактори, които действат сега, ще се проявят след години. За съжаление, тогава ще бъде късно да се преодоляват. Ако не вземем бързи мерки, само след 1-2 поколения може да се постави под въпрос самото съществуване на човешкия род!

 

Защо опасността е най-голяма именно за децата ни?

 

  • Детският организъм е в процес на бързо изграждане и растеж и всяко увреждане нанася по-големи щети върху него.
  • При растежа си детето натрупва много повече телесна маса за определен период, поради което и повече токсини, радиация, тежки метали и пр.
  • Родителите също живеят в условия на екологично замърсяване. Проблемите се акумулират. Всяко следващо поколение е по-обременено от предшестващото. Особено чувствителна към тези вредни въздействия е имунната система на децата ни. Около 40% от тях са с почти пълен имунен срив.
  • Дори и не особено вредни фактори могат да бъдат фатални за децата, които са със слаба имунна система.
  • Повечето хора не предприемат почти нищо, за да предпазят децата си.

 

Рисковете, на които са изложени децата ни, са:

 

  1. Радиация. Чернобил, Косово, Ирак, озонова дупка, атомни подводници, уранодобив, рентгенови изследвания, ядрени опити и аварии... Нима може да се залъгваме, че това може да мине безнаказано?! Децата са особено чувствителни – те натрупват повече радиация, защото растат по-бързо.
  2. Химическо замърсяване. Тежки метали, пестициди, хранителни добавки, консерванти, изкуствени торове, автомобилни газове и какво ли още не – десетки хиляди чужди вещества, непознати на организма ни, с които постоянно сме в контакт! Децата са особено чувствителни – вместо за растеж жизнената им енергия отива за борба със замърсяването.
  3. Ваксинации. Наричани още „стрелба на сляпо”, те са вероятната причина за тежки дегенеративни състояния, настъпващи след години и дори проявяващи се в следващото поколение. В много случаи последствията могат да се появят и веднага – питайте тези родители, чиито деца вече са пострадали!
  4. Медикаментозно лечение. Не всичко, което е хапче, лекува! Твърде често прекалената химия (лекарството) вреди, алергизира, трови и убива клетките на организма, а микробите бързо стават резистентни на антибиотици. Далечните последствия са непредсказуеми, а лекарите често не са информирани за това.
  5. Непълноценно хранене. Готвене, консервиране, бързи храни, оцветители, подсладители, добавки, облъчване, небалансирана диета, изтощена и отровена селскостопанска земя, животни, третирани с всякакви антибиотици, хормони и други съмнителни медикаменти... По хода на хранителната верига токсините и радиацията се трупат, а ние хората сме най-накрая. Хората не си дават сметка, колко е страшно това наистина – особено за децата!
  6. Стрес. Шум, реклами, радиовълни, мобилни телефони, „музика”, филми, радио, телевизия, печат, Интернет, ранен секс, разводи, насилие, престъпност, политическа нестабилност... Детската психика е особено уязвима към тези психотравми, а каква би била утре душевността на децата, расли при подобни ненормални условия?
  7. Хормонална катастрофа. Ксенохормоните са чужди за организма вещества с хормоноподобно действие, които приемаме, без да искаме, с храната и водата. Противозачатъчните хапчета, абортите, тоталното разстройване на естествените природни ритми и др. водят до необясними случаи на менструални смущения, безплодие, уродства, рак и прочие проблеми.
  8. Генетично манипулиране. Не знаем, дали пилешкото е от пиле и дали в доматите няма гени от риба. Твърди се, че в това няма нищо страшно. Каква е обаче гаранцията, че всеки момент при опитите нещо няма да излезе извън контрол?
  9. Супресия. Често вместо да се лекува организмът на детето като цяло, се потискат само отделни симптоми. Това води до задълбочаване на болестта и обхващане на по-важни централни органи и системи, както и до намалена жизненост на следващите поколения. Хроничните болести стават все по-чести и поразяват все по-млади хора, в това число и децата!
  10. Наркотици. Едва ли е нужно да напомняме, какви са вредите от тях. Според хомеопатите последствията от тях може да останат за цял живот и да се пренесат върху поколенията.

 

Последствията вече са факт:

 

Все по-рядко явление стават онези деца, които растат добре без антибиотици или други химични медикаменти.

Повсеместни са проблемите с имунитета, алергиите, ваксинозите. Тревожи честотата на хроничните интоксикации с тежки метали. Хипертонията, атеросклерозата, диабетът, ракът, синдромът на хронична умора, множествената склероза и други тежки заболявания засягат все повече младите хора и дори децата.

Има и нови епидемии, венерически болести, СПИН, психични заболявания....

 

И това е само началото...

___________________________________________
звучи направо апокалиптично, нали?!
обаче:
Можем ли да си помогнем?

Да, можем!

 аз за себе си и семейството си вече открих начин. с радост бих го споделила с всеки, който ми пише на е-адрес: moutafov@mail.bg



Тагове:   дете,   здраве,   опасност,   родител,


Гласувай:
0



1. teddka94v - много си права
02.04.2009 17:09
От извесно време се опитвам да обедя хората за да почнат да рециклират,и да опзават по различни начини планетата. Обаче, в Бьлгария е много трудно.Не знам точно защо, но хората си мислят че това е губене на време.Живея в чужбина от 5 години и хората наистина го приемат за голям проблем, дори имат закони който ако не спазваш те глобяват. :) Но аз не губя надежда и продьлжавам да говоря.
цитирай
2. moutafova - отг. до teddka94v
03.04.2009 17:17
точно така, продължавай да правиш това, което усещаш за редно. сигурна съм, че в един красив ден твоят личен пример ще подтикне някого и той да направи така - да пази, после още някого. и така дните ще стават все по-красиви и все повече хора ще се осъзнаваят как живеем и какво наследство оставяме.
цитирай
3. анонимен - Добре, всичко това ни е известно, но ...
03.04.2009 17:46
Добре,всичко това ни е известно,но как да се предотврати действиет на всички тези фактори???Това е животът,дори да отиде човек да живее в малко населен район,пак не може да бъде предпазен от радиация,а хората да започнат да осъзнават тези вреди и то не само в България се иска мнооооого време и ще има голяма съпротива от страна на много печеливши бизнеси-на лекарства,оръжие,химически и др
цитирай
4. moutafova - отг. до анонимен - Добре, всичко това ни е известно, но ...
03.04.2009 18:06
според мен в момента далеч не всички хора са наясно с изброените неща. затова информацията е нужна - да подпали като огнен факел овехтелите, но удобни черги. после ще минем през осъзнаването. понеже, ако знаем нещо, а не ни е грижа, все едно не нищо не е станало.
а за предотвратяване има идеи - напр. биодинамично земеделие, алтернативна медицина и др. който търси, той намира. осъзнатите хора търсят и действат.
наистина ще има съпротива (от бизнеси и политика), кокалът не се дава без бой. но залогът е голям - децата, нашите деца.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 261016
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031