Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2012 12:32 - Енергийните центрове на човека :: чакрите
Автор: moutafova Категория: Хоби   
Прочетен: 2939 Коментари: 2 Гласове:
0Ива Митева

Енергийните центрове на човека с тяхното определение като чакри, идват при нас от Изтока, а самият превод на думата означава "колело". Чакрите преобразуват енергиите на Вселената и ги включват в нашето тяло. Те не са разположени в плътното физическо тяло, а във финото енергийно и въпреки това имат свои проекции и върху физическото тяло. Най-често използваме две техни проекции - отпред на тялото и по гръбнака, където местоположението им съвпада със специфични нервни центрове на гръбначния мозък.
Всяка чакра е свързана и с определени анатомични области, близо до които е разположена, затова при увреждане на чакрите се разболяват съответните органи. Това е потвърждение на енергоинформационната същност на човек, а също и доказателство за възможността да се прави енергийна диагностика и лечение.
Има много енергийни центрове по тялото ни, но най-често ползвани са само седемте основни, които приемат основните типове енергия.

Всяка чакра се свързва с определен цвят. Чакрите "вибрират" във вълни близки до тези на видимата светлина и за да можем да работим с тях, нашето съзнание ги асоциира с цветове.

Първа чакра - Мулдхара - червен цвят, свързана е с надбъбречните жлези и опорно-двигателната система. Разположена е в основата на гръбначния стълб, мантрата й е ЛАМ.
Първа чакра ни захраннва със земна енергия, която носи стабилност. Свързана е с финансите, понеже енергията на парите е земна по своята същност. Често хората, които имат проблеми с парите, имат и неправилно фукционираща 1-ва чакра. Важно е да се отбележи, че аномалия в тази чакра не винаги означава проблеми с опорно-двигателна система (появата на подобни проблеми е свързан с другата изява на земната енергия - стабилността).

Втора чакра - Свадхищхана - оранжев цвят, свързана е с половите жлези, отделителната и полова система. Разположена е на окoло два пръста над срамната кост, под пъпа, мантрата е ВАМ.
Втора чакра е свързана с Луната и водната стихия. Тя има отношение към нашите първични инстинкти, личния и интимен живот, както и с родовата памет и продължаването на рода. Неправилното и функциониране води до проблеми в личния живот, сексуални смущения, трудно подържане на дълготрайна връзка и също така невъзможност за създаване на поколение или пък липса на такова желание.

Трета чакра – Манипура - жълт цвят, свързана е с панкреаса и храносмилателната система. Разположена е в областта на слънчевият сплит, мантрата е РАМ.
Трета чакра е свързана с огнената стихия и енергийния баланс като цяло. При неправилно функциониране основно оказва влияние на здравето и активността на човека. Подобен проблем прави човека болнав, мързелив, при него липсва виталност. Често такива хора имат слаба воля и характер. Това е най-уязвимият енергиен център и трябва да се предпазва, защото се възстановява много бавно. Диабетът например е свързан с проблем в тази чакра.

Четвърта чакра – Анахата - зелен цвят, свързана с тимуса и сърдечно-съдовата система. Разположена е по средата на гръдната кост, мантра  ЯМ.
Четвърта чакра е междинна (първите три са животински, понеже ги има и при животните и са свързани с животинските ни инстинкти. Следващите три чакри са духовни и са фундамент на нашата душа). Тази чакра е интересна и с другите си характеристики, а именно нашите романтични чувства. Проблемите с нея винаги се отразяват в личния живот, като най-често се появява безчувственост или прекалена чуствителност и емоционална нестабилност. Възможно да се прояви и болезнена привързаност.
Тази чакра има отношение и към биологичния ни часовник, а при занимаващите се с ясновидство и магия, се проявява и друга нейна функция. Свързана е с времето и работата с него, но това е предмет на хронофизиката и хрономагията.

Пета чакра – Вишутха - светло син цвят, свързана с щитовидната жлеза и дихателната система. Разположена в ключичната ямка, мантра ХАМ.
Пета чакра е свързана с духовните чувства: приятелтво, любов към родината, към близките. Свързана е и с въздушната стихия и има отношение към комуникативността. Проблемите с нея водят до проблеми в общуването (неконтактност или точно обратното - болезнена нужда от хора и прекалена бъбривост). Свързана е с истината и лъжата и често страда, когато ни се налага да изричаме неистини. Силно е развита при контактьорите и медиумите, защото отговаря за връзка с висши духовни същности и паралелни светове.

Шеста чакра – Аджна - тъмно син цвят, свързана е с епифизата, централната и периферната нервна система, очите и ушите. Разположена по средата на челото, малко над точката, където се сключват веждите, това е знаменитото "трето око", мантра - ОМ.
Шеста чакра е свързана основно със съзнанието, мисълта и паметта. Поради това проблемите с нея основно се изразяват в погрешни мисловни модели, а това от принципа "енергията следва мисълта" определя живота ни. Тук са и проблемите с централна и периферна нервна система. Това е чакрата, която винаги първа понася насоченото негативно енергоинформационно влияние (магия или просто негативна мисъл-форма). Проблеми с шеста чакра имат и хора с прекалено изявена логическа мисъл, песимистите, както и хората с "розови очила". Тя е най-силно развита при хора с паранормални способности и способства използването им.

Седма чакра – Сахасрара - виолетов цвят, свързана е с хипофизата. Тази чакра няма физическа проекция върху тялото. Има форма на конус и се намира в областта на фонтанелата, мантра - АУМ.
Седма чакра е свързана с космическата енергия и блокажите в нея имат изключително сложна изява. Тази чакра е с отношение към кармичните проблеми. Блокажите в нея носят сериозни сривове в здравето и живота като цяло.

Всяка от тези чакри е отговорна за приемането и излъчването на определен тип енергия, което оказва влияние не само върху здравето ни, но дава отражение и върху житейския ни път. Самото влияние е доста сложно и не може да бъде описано - всичко изглежда като плетеници от различни цветове. Причината за появата им се крие в резонансните взаимодействия на чакрите с околния свят.

Съществува двупосочна връзка между провокираните събития и нашите чакри. При нарушения в резонанса се повяват проблеми, които за кратко наричаме енергийни проблеми. Те намират отражение както върху здравословното ни състояние, така и върху множество житейски аспекти.
Трябва да знаем, че смущение във функционирането на една чакра, много бързо оказва влияние на общия енергообмен, тоест и на останалите чакри. Така се обясняват и проблемите, които започват да ни затрупват лавинообразно, без друга видима и обяснима причина.

А също и каскадното разплитане на стари "Гордиеви възли" - след като е започнало решаването на ключов енергие проблем.

Всяка чакра е свързана с определен вид енергия, която пряко влияе на живота ни.

С тренировка, всеки може да се научи да вижда "цвета" на чакрите си - основните чакри са в седемте цвята на дъгата. Както със светлината и тук, ако слеем цвета на всички чакри в един, трябва да получим бяло оцветяване. Бялото е цветът на хармонията и баланса. Ако получим обагряне, клонящо към друг цвят, това е индикация за проблем в съответната чакра.
Аномалии в чакрите в начален етап могат да бъдат изчистени от нас самите. Това става чрез медитация върху тях, като концентрираме мисълта в областта на съответната чакра и визуализираме цвета и в хармонично състояние, повтаряйки мантрата и.
Любителите на кристалите, могат да поставят директно върху чакрата скъпоценен или полускъпоценен камък в съответния цвят.

Също така ТЕС - техниката за емоционална свобода - може да се прилага като самопомощ за почистване, активиране и балансиране на чакрите.

Често, обаче, закъсняваме в реакциите си и енергийните проблеми стават много по-сложни, в резултат на което е нужна намесата на специалист, който посредством специфични техники изчиства блокажа, хармонизира, балансира и стабилизира ситуацията с чакрите и цялостното енергийно състояние на човека.

Източник:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3729385515022&set=a.2181463137930.2107985.1287494441&type=1&theater

Допълнения и коментари: Нели М.
Гласувай:
1
11. balar - Чакрите
14.10.2012 13:07
може да си ги активирате и безплатно в домашни условия. Лягате по гръб без да мислите за нищо. Отпускате се средоточени в дишането си. за ну2ла време ще сте заредени с енергия. Не си давайте парите за глупости и не си губете времето със шарлатани гледащи джоба ви.
цитирай
2. moutafova - Уважаеми, Балар, не ми беше изве...
15.10.2012 21:48
Уважаеми, Балар,
не ми беше известен този метод. хубаво е, че успявате с него.
благодаря за споделеното!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 197172
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 93
Архив
Календар
«  Февруари, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728