Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2009 17:33 - Ползи от Хималайската сол
Автор: moutafova Категория: Хоби   
Прочетен: 2726 Коментари: 0 Гласове:
0



Хималайската кристална сол (ХКС) е много полезна през бременността както за майката, така и за бебето, защото повишава нивото на енергия и подобрява състава на амниотичната течност.    Водният разтвор на Хималайска кристална сол се нарича „Соле”  (или "Солей"). За него е характерно, че хармонизира алкално-киселинното равновесие и нормализира кръвното налягане. Помага ни да разтворим и изхвърлим натрупаните утайки, които иначе водят до камъни в бъбреците и жлъчката, ошипяване, подагра, артрит, ревматизъм, намалена подвижност на ставите, артериосклероза и т.н.
„Соле” помага и при кожни болести, като пречиства организма отвътре и намалява влечението ни към вредни храни, алкохол, цигари и пр. „Соле” е отличен продукт за балансиране на pH (вкл. намаляване подкиселяването на мозъчните клетки) и избавяне от тежки метали и други токсини, защото йонизираните минерали в ХКС разбиват техните молекули. Приемана редовно вътрешно като 1% разтвор, ХКС успешно чисти от организма олово, живак, арсен, амалгама от пломбите, калциеви депозити (шипове, камъни, съдови плаки), дори и отлагания от животински протеини, като ни помага да ги метаболизираме и да ги изхвърлим чрез урината. „Соле” може да балансира кръвната захар и/или да намали усложненията при диабет; подпомага дейността на нервните клетки и пренасянето на информация по нервните влакна; подобрява усвояването на храната в тънкото черво; изчиства бронхите от слузни налепи, което е особено полезно при астма, муковисцидоза, ХОББ, емфизем и фиброза на белите дробове; изчиства задръстените синуси; притежава антихистаминов ефект; предотвратява мускулните крампи; укрепва костите и намалява остеопорозата; регулира съня и облекчава безсънието; при гаргара облекчава сухата кашлица; помага за подобряването на либидото; помага срещу разширени вени.

Една чаена лъжичка "Соле" съдържа около половин грам сол. Може да се взема всеки ден. Не само че няма противопоказания, но в такова количество солта е жизнено необходима. Естествено, много по-добре е да си я набавяме от ХКС. Средно хората консумират около 3-8 грама сол, ето защо е добре да подправяме и ястията с ХКС вместо с обикновена готварска сол (ОГС). Тъй като ХКС е полезна, може да се употребява по-свободно в сравнение с ОГС. Единственото изключение са хората на хемодиализа и с тежка хипертония, които трябва да приемат само по една доза солен разтвор (1 чаена лъжичка в 200 мл вода) сутрин на гладно. За всички останали дозата е 1 чаена лъжичка сутрин плюс колкото решите за подправяне на ястията (но не повече от 6-8 грама – в случая повече не е по-добре). Количеството от една чаена лъжичка наситен разтвор ("Соле") се препоръчва като напълно достатъчно, за да се набавят много микроелементи. От вибрационна гледна точка е достатъчна дори и една капка. При малки деца дозата е няколко капки на ден. Може да се приема и неразредено соле, но веднага след това трябва да се изпие чаша чиста вода. Соле действа на празен стомах и само за 24 часа. Ако искате, може да го вземате вечер вместо сутрин, но трябва да спазвате ритъма и да го приемате на гладно.

Минералите, които се утаяват на дъното на солето, не са в йонизирана форма и не са включени в кристалната решетка на ХКС. Те не са в органична колоидална форма и не е нужно да се разбъркват, за да се пият. Те са безвредни (нито вредни, нито полезни). Няколко капки "Соле" на ден подобряват имунитета и жизнеността на животните.
 


Тагове:   кръвно налягане,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 261073
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031