Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2009 00:38 - Храната на младостта си има име: Пикногенол
Автор: moutafova Категория: Хоби   
Прочетен: 2815 Коментари: 2 Гласове:
0



Пикногенолът е открит през XVI. век, когато моряци, тежко болни от скорбут, били чудодейно излекувани от един индианец с помощта на отвара от кората на някакви дървета. Най-добрият пикногенол се добива от кората на пиния – вечнозелено дърво, което расте около Средиземно море. Съдържа над 40 биологично активни съставки. Известен е като "храната на младостта" поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки, поддържащи кожата, ставите и кръвоносните съдове здрави.

Пикногенолът се усвоява много лесно и попаднал в тялото, запазва активността си 72 часа. Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти - от вит. Е. Флавоноидите, съдържащи се в него, предпазват от и помагат за лекуването на повече от осемдесет заболявания, в това число и рак. Преминава през кръвно-ликворната бариера и действа благотворно на мозъка. Намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от сърдечни болести диабет, артрит и инсулт. Стабилизира еритроцитите, укрепва кръвоносните съдове и предпазва от кръвоизливи на ретината, инсулти и инфаркти. Ефективен е при слънчево изгаряне, псориазис, хронична умора. Облекчава разширените вени, намалява подуването на краката и опасността от тромбофлебит. Подобрява гъвкавостта, намалява болката и облекчава травмите на ставите. Увеличава жизнеността, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система, подобрява зрението и паметта. Намалява усложненията при диабет (ангиопатия).

При алергии Пикногенолът предотвратява освобождаването на хистамин и така облекчава сенна хрема, астма и други алергични заболявания.

Надежда за болните от МS: Пикногенолът намалява увреждането на мозъка от свободни радикали, подобрява кръвооросяването и устойчивостта му към хипоксия, укрепва кръвоносните съдове и намалява възпалението. Заздравява кръвно-ликворната бариера и намалява преминаването на левкоцити и антитела в мозъчната тъкан. Това води до намаляване на автоимунните процеси – един основен механизъм на увреждане при MS. Намалява пораженията от болестта, подобрява храненето на мозъчните клетки и възстановя функциите им. Голямо предимство е безвредността и многобройните други полезни ефективърху организма като цяло.

Нарушена концентрация и свръхактивност: Пикногенолът неутрализира свободните радикали още в кръвта, преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система. Така се постига общ успокояващ ефект, увеличено внимание и умствено съсредо точаване, намалена агресивност и импулсивност в поведението, повишен контрол върху собствените мисли, подобряване на дисциплината, изпълнителността, оценките в училище, отношенията с околните, сътрудничеството с учители и родители.




Гласувай:
0



1. анонимен - това чудо
25.04.2009 01:18
къде може да се купи?
благодаря
цитирай
2. moutafova - това чудо
25.04.2009 16:19
се разпространява от Аквасорс. пишете ми на е-адрес moutafov@mail.bg, за да обясня по-подробно (иначе може да ни се карат за реклама)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moutafova
Категория: Хоби
Прочетен: 261038
Постинги: 59
Коментари: 65
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031